17 de desembre del 2007

Expo sobre J.G. Ballard al CCCB


El CCCB presentarà el 22 de juliol de 2008 l'exposició 'J.G. Ballard. Autòpsia del nou mil·lenni'. La mostra, que es podrà visitar fins el 9 de novembre, estarà comissariada per Jordi Costa.

L'exposició vol ser un recorregut a través de l'univers creatiu de J.G. Ballard: els seus temps i les seves obsessions, la seva dissecció de les claus secretes de la contemporaneïtat, les petjades de la seva trajectòria vital en la seva obra de ficció, els seus referents artístics i literaris i les seves intuïcions precises i desencantades d'una vida futura regida pels conceptes de l'antiutopia asèptica i la catàstrofe.

La mostra inclourà els apartats 'What I believe'; 'De Xangai a Shepperton'; 'Paisatges del somni'; 'L'espai interior'; 'Zona de catàstrofe'; 'Tecnologia i pornografia'; 'Asèpsia i neo barbàrie'; 'Epíleg'; 'Zona bibliogràfica' i 'Art ballardià'.

J.G. Ballard ha estat una gran influència en creadors de totes les disciplines -del cine fantàstic i l'art a la música industrial-. L'escriptor és autor, entre moltes altres, de les novel·les 'L'imperi del sol' i 'Crash', dutes a la pantalla per Spielberg i David Cronenberg.