19 de desembre del 2007

Clip d'aniversari d'Arthur C. Clarke



L'escriptor britànic Arthur C. Clarke ha celebrat els seus 90 anys penjant aquest clip a You Tube, enregistrat al seu domicili de Sri Lanka. Entre les moltes reflexions de l'escriptor hi ha la valoració del nostre nivell tecnològic actual: "La tecnologia és necessària, però insuficient per si sola per fer que els humans s'entenguin. Per això encara hi ha nombroses disputes i conflictes arreu del món. La tecnologia no servirà de res sense tolerància i compassió".

Clarke també manifesta els següents desitjos: Primer: "M'agradaria veure alguna prova de vida extraterrestre. Estic convençut que no estem sols a l'univers però encara espero que ET ens truqui i ens faci un senyal". Segon: "M'agradaria veure com apostem per les energies netes, ens oblidem de l'addicció al petroli i ens ocupem del canvi climàtic". Tercer: "Que la pau arribi a Sri Lanka, el meu país adoptiu, on agres conflictes han acabat amb la vida de més de 70.000 persones des del 1983".

En el document audiovisual, l'escriptor també assegura que "l'edat d'or de l'espai tot just ha començat", i pronostica que les pròximes cinc dècades milers de persones sortiran de l'òrbita terrestre i nombrosos planetes es convertiran en destins exòtics per als turistes.