15 de febrer del 2008

Projecció de 'Vampir-Cuadecuc,' a Figueres

Figueres enceta avui el cicle 'La mirada Portabella', dedicat al director Pere Portabella. Entre els actes previstos hi haurà la projecció gratuïta de tota l'obra cinematogràfica de Portabella.

El cicle comença aquesta tarda amb la taula rodona 'L'art, la política i l'espai públic. Els nous camins de la creació cultural' (Museu del Joguet, 19.30h) i la projecció del llargmetratge 'El silenci abans de Bach' (Catcinemes, 22.15h), presentada pel director.

El Museu del Joguet projectarà demà, dissabte, el documental 'Vampir-Cuadecuc' (1970) a les 17h i les 19.30h. El film, que planteja reflexions sobre el gènere d'horror, es va realitzar mentre Cristopher Lee, Jack Taylor i Herbert Lom filmaven el llargmetratge 'El conde Drácula', sota la direcció de Jesús Franco.

Al cap de poc temps de ser estrenat, 'Vampir-Cuadecuc' es va projectar en un cicle organitzar pel MOMA, a Nova York (Portabella no hi va poder assistir, ja que el règim franquista li va negar el permís per sortir del país). En poc temps, aquest film del director català es va convertir en una peça de culte entre els aficionats al gènere fantàstic dels Estats Units.