12 de febrer del 2008

Glénat treu els Metabarons en català


Edicions Glénat publicarà en tres volums la sèrie 'La nissaga dels Metabarons', del dibuixant Juan Giménez i el guionista Alejandro Jodrorowsky. L'obra servirà per donar inici a la col·lecció 'Compactes Glénat'.

'La nissaga dels Metabarons' és un spin-off de la famosa sèrie 'L'Incal', escrita per Jodorowsky i dibuixada per Moebius. En aquesta, hi va aparèixer l’últim descendent dels Metabarons, com a personatge secundari. Jodorowsky va decidir desenvolupar la dinastia familiar d’aquest personatge amb una preqüel·la sobre la història dels primers Metabarons.

'La nissaga' està força influènciada per la novel·la 'Dune', de Frank Herbert (cosa gens estranya, tenint en compte que Jodorowsky, també cineasta, va participar a un un projecte d’adaptació al cine del llibre, que no es dur a terme. Cada àlbum relata la història d’un membre de la nissaga. Combinant elements de ciència-ficció, la mitologia grega o el feudalisme japonès, guionista i dibuixant han aconseguit crear una sèrie valorada i traduïda a nombroses llengües.