18 de setembre de 2009

Balanç de les XI Ter-Cat a Les Borges Blanques

La XI Ter-Cat va ser un èxit de convocatòria. S'hi van presentar 21 persones provinents de Les Garrigues, el Pla d'Urgell, l'Anoia, el Baix Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Maresme, els Vallès Occidental, el Vallès Oriental, Andorra i Aranda del Duero.

Van ser unes Ter-Cat un pèl diferents doncs deixant de banda que l'anfitrió (Adolf Boldú) va conduir la gent per una visita turística per la capital de Les Garrigues, també va fer de cuiner. Després de la visita cultural es va anar a dinar a l'aire lliure en un club de tenis obert exclusivament per la Ter-Cat. L'Anfitrió (i l'Alba) van preparar una cassolada típica (Cargols, Butifarra, patata, suquet...) mentre els temes anaven sortint.

Entre d'altres coses es parlà dels llibres recomenats a l'anterior Ter-Cat de Miravet:

+ El nombre del viento de Patrick Rothfuss

+ Switch in the red de Susana Vallejo

+ el còmic "Jocker"

+ La pel.lícula Terminator: Salvation

Oriol Gordó, editor de l'editorial Llancer ens va presentar els primers llibres de la col.lecció Llancer Aventura on es recuperen clàssics de Edgar Rice Burroughs traduïts al català. Un projecte editorial únic que l'Oriol s'encarregà d'explicar als assitents.

També es van escollir, després de comparar les valoracions, els relats pel número 2 de la revista Catarsi que sortirà a la venda el proper octubre.

Abel Montagut ens presentà un prototipus de joc de cartes -quasi bé finalitzat- anomenat "Talismans" basats en personatges de la literatura universal. De moment estan previstos els següents. Obres de Juli Verne, El reu Artús, Don Quixot i l'Escarabat d'or. El joc s'autoeditarà i sortirà en català i esperanto.

També recordar que qualsevol persona pot participar en la primera fase de les votacions del premi Ictineu sobre la millor obra publicada en català de gènere fantàstic. les bases i els formularis de participació són aquí: http://sites.google.com/site/premiictineu/

A les xerrades posteriors van tractar entre d'altres sobre la pervivència dels clàssics, del fet que la cultura grega ja va inventar tots els temes literaris, que les històries de ciència-ficció segueixen sovint un esquema de la novel·la de cavalleries, de si Star Wars és ciència-ficció o no (tema recurrent)... etc...

Recordar que per la propera Ter-Cat s'han recomenat algunes lectures:

+ Guerra Mundial Z de Max Brooks - Ed. Algaida

+ Cosecha negra /Collita negra de Susana Vallejo -Ed. Edebé-

+ La cosecha de Samhein (Juan Antonio Cotrina) - Ed. Alfaguara-

+ La terra que el temps oblidà (Edgar Rice Burrougs) - Ed. Llancer

Pel.lícula: Distrito 9

Salut!

Eloi.