25 de gener del 2008

Ficció Ràdio

El passat mes de desembre va néixer FICCIÓ RÀDIO, una emisora que integra entre d'altres, programes dedicats a la ciència-ficció.

FICCIÓ RÀDIO emet en dos formats: el convencional (emissió regular els dissabtes i diumenges a la tarda) i el que funciona a la carta, a través dels programes penjats a l’Arxiu d’Àudio que l’oient pot escoltar a l’hora que més li convingui.

Els programes actuals en arxiu d'audio són:

Camps magnètics: un espai de 30 minuts de durada, aproximadament, que vol parlar de la relació entre música i ciència i música i ciència-ficció.

Són nombrosos els músics de diversos estils i procedències que s’han sentit atrets pel món de la ciència, la tecnologia i la conquesta de l’espai. Sovint aquest interès ha arribat a través d’una immersió prèvia en la literatura de ciència-ficció, que ha obert la seva ment a noves propostes, a nous horitzons.

Somnis d'andròmeda: un calaix de sastre on, en un format de 30 minuts de durada, s'hi apleguen tota mena de propostes sonores relacionades amb la ciència-ficció, i singularment amb la literatura de ciència-ficció.

Aquí hi caben des d’aproximacions personals a la vida i l’obra de grans escriptors del gènere (Clarke, Asimov...) fins a revisions específiques d’una determinada obra d’interès (2001), passant per programes dedicats a tocar una vessant concreta d’aquest món fascinant (Mart en la ciència-ficció, per exemple), o bé una temàtica determinada, com és ara els viatges en el temps.

El format del programa s’adapta a les característiques pròpies del mitjà radiofònic, compaginant els textos amb una acurada selecció musical.