11 de desembre del 2007

El 'mecanoscrit' es convertirà en film

Adelais de Pedrolo (a la imatge), filla de l'escriptor Manuel de Pedrolo, ha donat el vist-i-plau per a l'adaptació cinematogràfica de la novel·la 'El mecanoscrit del segon origen'. Tot i que l'obra (una de les més venudes en català) havia suscitat l'interès d'altres productores, aquestes no acabaven de decidir-se degut a una de les clàusules imposada per l'escriptor -que el film es rodés en català-.

El productor Tono Folguera i el seu soci Carles Porta van empendre les negociacions a través de la productora Antàrtida i, respectuosos amb el desig lingüístic del novel·lista, han obtingut l'aprovació de la Fundació Manuel de Pedrolo. Folguera i Porta volen fer un film ambiciós, que reuneixi fantasia, terror psicològic i amor adolescent, capaç d'interessar els espectadors de fora de Catalunya.

Adelais de Pedrolo ha recordat que el seu pare havia quedat desencantat amb totes les adaptacions àudiovisuals que s'havien fet dels seus llibres. Entre aquestes, hi ha una sèrie televisiva de sis capítols sobre 'El mecanoscrit', feta per Ricard Reguant el 1985, a la qual va seguir el telefilm 'Solució de continuïtat'. Al cine s'hi han pogut veure 'M'enterro en els fonaments', de Josep Maria Forn; 'El poder del deseo' (la versió de 'Joc Brut'), de Juan Antonio Bardem; i 'Garum' (basada en 'Procés de contradicció'), de Tomàs Muñoz.